Yhdistys

Suomen Huopayhdistys Filtti ry on perustettu 1998 Jyväskylässä. Kotipaikka on Jämsä.

Toiminta-ajatus

Filtti kokoaa verkostoonsa huovuttajat, taiteilijat, käsityöläiset, opettajat, ohjaajat ja villantuottajat. Filtin pääasiallisen toiminnan tarkoitus on edistää jäsenten välistä yhteistyötä, ammattitaitoa ja ammatin harjoittamiseen liittyviä yleisiä ja yhteisiä etuja, tukea näyttelytoimintaa, järjestää huovutuskursseja ja -työpajoja sekä tiedottaa kotimaisista ja kansainvälisistä tapahtumista, näyttelyistä ja kilpailuista.

Huopatapaaminen järjestetään vuosikokouksen yhteydessä eri paikkakunnilla. Jäsenlehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja on luettavissa sähköisenä versiona jäsenten omilla sivulla.

Filtin kansainvälinen huopanäyttely on järjestetty vuodesta 1999 alkaen kesäisin Jämsässä Kivipankki-galleriassa. Menossa ja tulossa olevat näyttelyt ja muut tapahtumat näet Ajankohtaista-sivulta. Filtillä on yhteydet moniin ulkomaisiin huopayhdistyksiin ja se toimii yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Tervetuloa tutustumaan Filtin toimintaan!

Hallitus

Yhdistystä edustaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja 4-6 jäsentä varajäsenineen. Vuosikokous valitsee hallituksen kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Filtin hallitus 2022 – 2025
Puheenjohtaja Eija Pirttilahti
Sihteeri Tiina Kerminen
Rahastonhoitaja, näyttelykoordinaattori Sirpa Mäntylä
Varapuheenjohtaja Tiina Mäki
Jäsenet Leena Aaltio, Heidi Halm, Mari Hämäläinen
Varajäsenet Pirjo Heinonen, Mari Jalava

JÄSENMAKSUT

Yhdistys rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla:

Kunniajäsenet

Leena Sipilä ja Eeva Piesala

vuoden huovuttajat

2016 Elina Saari
2010 Leena Sipilä
2007 Eero Lahtinen 
2004 Tuula Nikulainen